06-23795120 paul@zzpwebsupport.nl

Status Storing

Storing in beheer documenten Bron-it Websites

14-12-2020   12:30 u

Op dit moment ondervind u hinder bij het bewerken van uw documenten in de onderdelen beheer van uw website.

Ik heb deze storing aangemeld bij de serverbeheerder Raak ICT. 

Via deze pagina houd ik u op de hoogte.

———

Datacenterstoring

Naar aanleiding van deze storing heeft Raak ICT een Rapport opgesteld. Dit rapport kunt u inzien via deze link:

RFO: 08-06-2020

In dit rapport leest u:

– Oorzaak van de storing;
– De genomen stappen en gevolgen van deze handelingen;
– Plan van Raak ICT ter voorkoming van een dergelijke storing.

Geplaatst op 8 juli 2020 @ 18:36 CEST

[Opgelost] Datacenterstoring
Alle diensten zijn inmiddels weer operationeel. Wij gaan vanavond verder met het monitoren van diensten en eventuele noodoplossingen die wij hebben getroffen draaien wij terug.

Heeft u onverhoopt toch nog problemen, neem dan contact met ons op.

Later deze week sturen wij een rapport van de gebeurtenissen met meer informatie over de oorzaak en oplossing.

Raak ICT status

Geplaatst op 8 juli 2020 @ 15:28 CEST

[Herstellende] Datacenterstoring
De storage array is hersteld en draait momenteel weer correct. Alle health checks zijn geslaagd. Dell blijft de komende uren het apparaat monitoren. Wij starten nu met het herstel van individuele servers. De komende tijd zullen diensten langzaam weer gaan werken maar kunnen ook weer een korte onderbreking hebben voor een health check of herstart. Uiteraard versturen wij een update zodra alles afgerond is. Ook zullen wij dan nog wat uitgebreider verslag doen van de oorzaak van de storing.

Dit incident heeft invloed op: Ticketsysteem, Klantportaal, Cloudwerkplek, Hosted Exchange, da1.raakict.nl, da2.raakict.nl, da4.raakict.nl, da5.raakict.nl, da6.raakict.nl, da7.raakict.nl en VPS-hosting


Begon: 

De reparatie is in volle gang. Het lijkt erop dat het defecte onderdeel is geïdentificeerd.

De Dell engineer is inmiddels op locatie. We wachten nog op enkele onderdelen.

We hebben zojuist bericht gehad dat de vervangende onderdelen pas tussen 13:30 en 14:00 uur bij ons aanwezig zullen zijn. Helaas kunnen wij tot die tijd niet veel anders doen dan wachten. Het is te risicovol om nogmaals een poging te doen de defecte apparatuur op te starten.

Voor sommige klanten/diensten kunnen wij uitwijken naar secundaire apparatuur door een back-up terug te zetten. Dat doen wij op dit moment voor diensten waarbij dat mogelijk is. Voor veel diensten (denk aan werkplekservers of e-maildiensten) is dit echter geen optie omdat we terug moeten naar een oudere versie en er dataverlies op zou treden of versieverschillen zouden ontstaan.

Helaas heeft de noodoplossing niet gewerkt en is de array opnieuw gestopt met werken. We moeten nu wachten op de Dell monteur met onderdelen. Die heeft volgens SLA maximaal 4 uur om op locatie te zijn. Wij proberen in de tussentijd zoveel mogelijk diensten online te krijgen op een secundaire locatie.

Er is een monteur onderweg met onderdelen. Via een noodoplossing hebben we momenteel weer toegang tot de storage array. We gaan proberen diensten weer online te krijgen. Een volgende update volgt binnen een uur.

Het probleem lijkt in het chassis van de storage array te zitten. Dat is de behuizing waarin alle componenten samenkomen. Mogelijk moet er hardware vervangen gaan worden. In dat geval kan de storing mogelijk nog enkele uren aanhouden totdat de hardware is geleverd.

We wachten nu op het actieplan van Dell en kunnen meer vertellen over de verwachtte duur van de storing zodra dat er is.

Er is een hardwarematig probleem met onze primaire storage array. Zowel de primaire als de secundaire besturingseenheid van de storage array hebben een storing en reageren niet. Er wordt een tweede Dell engineer bijgeschakeld. Mogelijk moet er hardware vervangen worden. Er is helaas nog geen duidelijkheid over de duur van de storing op dit moment. We geven een volgende update zodra er meer duidelijkheid is.

Er is een probleem met onze primaire storage array. We zijn met Dell in overleg over het probleem. We geven om 7 uur een nieuwe status update.

Er is op dit moment een storing gaande in ons primaire datacenter. We zijn onderweg naar het datacenter voor onderzoek en verwachten 6:00 uur aan te komen op locatie. We geven voor 6:30 een update van de status.